galatasarayici@hotmail.com adresinden bizle irtibata geçebilirsiniz..
(ekşi sözlük yazarları tarafından hayat verilmektedir..)

1 Nisan 2010 Perşembe

Yeter Ümmetçi Zihniyet Yeter!!!

Son zamanlardaki başarısızlıklar sonrası zamanında nasıl bir çıbanın başı oldukları artık iyiden ortaya çıkan eskiler yeniden konuşmaya başladılar. Dem vurdukları tek şey ise abilik kavramı. Takımın abileri yokmuş, olsaymış bu durum olmazmış vs... Fem Dersanesi sanılan bir takım varmış meğerse ortada. Abilerin dizinin dibinden ayrılmayan genç futbolcular ve en küçük yanlışında lobilere kurban edilen yabancılar. Kurban edilemeyecek kadar büyük bir karizmaya sahip olanlar ise bu tayfa ne kadar istemese de kahraman oldular bu takımda. Hagi, Popescu ve Taffarel. Karizmaları biraz daha aşağıda olsaydı onlar da bitirilmeye çalışılırdı. O kadar da eminim.

Demokrasi denen kavramdan nasibini almamış bir ülkenin futbolcuları sosyal hayatlarına egemen olan el - etek öpme olayının Galatasaray için kurtarıcı olacağını söylüyorlar. Akıl yerine bir anlık gazın ligi getireceğine, Avrupa'da kupalar kazandıracağına inanıyorlar. Onlara göre yabancılar sadece para israfi. Aklıyla oynuyorsa hele iyiden ziyan. At gibi koşmali futbolcu onlara gore. Ter akmalı mabadından. Varsın 2 metre yanına pas veremesin. Taca gideceği belli olan topa koşup bağları falan koparsa hele. Bildigin peygamber işte. Onların anladıkları, olmasını istedikleri futbol işte bu kadar akıldan uzak.

Şimdi sallanıyor herkese. Rijkaard iş bilmez şanslı adamın teki, Neeskens futbolculuğunun ekmeğini yiyor, Elano kız gibi, Keita küçük maçların oyuncusu vs... Mehmet Topal aslan ama. Ya da 2 adım ötesine pas veremeyen Mustafa Sarp. Bu adamlara göre kurtuluş 1 senedir top oynamayan Ayhan'da. Kurtuluş insan gibi davranılan, ailesiyle zaman geçirmesine izin verilen futbolcularda olamaz onlara göre. Öyle ya. Karşı tarafın başkanı her gün başında takımın. Tam gün askeri mesai var. Adına ilaçlar uydurulmuş. Başkanının adını bile bilmeyen Premier Lig topçusu da topçu değil zaten. Onlara göre kurtuluş askeri kamplarda. Psikolojinin bozulması lazım önce. Psikopat olmalı futbolcu. Deli deli bakmalı. Aklını zinhar kullanmamalı. Erkek oyunu bu. Çocukluğunda babası tarafından gösterilmesiyle övünülen organının dogrultusuna gitmeli topla beraber. Bakmamalı sağa sola. Görerek oynamamalı. Pivot santroforları olmalı en başta. Önüne gelen uzun vurup kafasıyla arkadaşına indirmesinden medet ummalı. Yerden kısa pas akla ve tekniğe dayandığı için derhal unutulmalı. Zaten yabancılar israf dediğimiz gibi. Onlar olduğu için gelişememekte bu meret. Yabancı olmamalı. Hatta Almanya doğumlu bile olması problem bu abiler için. Türk oğlu Türk olmalı. Maç sonrası abileri saçlarını okşamalı, maklube yenmeli beraber.

Bu hastalıklı zihniyetin çoğu köşe yazarı şu anda. Takımda kalanlar ise bu sene sonu temizlenecek umuyorum ki. Cerahat akınca çok güzel olacak bu takım. Dışarıdaki ümmetçilerin içeride yandaşı kalmayınca Avrupa Şampiyonu da olunacak, kupalar da gelecek. Onlar da bir kenarda kendilerini yiyecek.

İşte o nedenle Rijkaard ve ekibini tutmalı Galatasaray. İnadına. Kurtuluş icin. Seyrantepe olayından da önemlidir bu, Riva arazisinden de, şampiyonluktan da. Cerahatin temizlenmesinin yolu bu adamların boyunduruğu altına girmeyecek bu kadroyla devam etmektir.

Varsın Fener bizi yensin. Sanki onlar varken farklı bi halt mı oldu? Maksimum çıkarlar Saba Tümer'in programına. Anlatırlar nasıl yenildiklerini. Aynı akıl veren abileri gibi.

Nedir yani!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder