galatasarayici@hotmail.com adresinden bizle irtibata geçebilirsiniz..
(ekşi sözlük yazarları tarafından hayat verilmektedir..)

1 Nisan 2010 Perşembe

Arda Duran!



Arda Turan, 22 yaşında. Bu genç yaşına rağmen Galatasaray'ın kaptanı. Yetenekleri tartışılmaz ama kaptanlığı yönetimden torpilli! Sanıyorum ki, yönetimin kaptanlık vermesinin en büyük nedeni, Avrupa piyasası için vitrine koyarken fazladan artı puan kazandırmak. Ama bu planı yürütürken hesaplanmayan bazı detaylar var.

Adnan Polat'ın Arda'yla arkadaş gibi samimi görüntülerini bir çok kez gördük. Bu ise ayrı bir yanlış. Gerçek anlamdaki profesyonel futbol anlayışında, değil başkanın futbolcu ile sarmaş dolaş olması, aynı ortamda bile bulunmaması gerekir. Düşünün ki, Türkiye'nin en büyük şirketlerinden birinde (Turkcell vb.) çalışan personel patronla geziyor. Bu davranışta bir tuhaflık yok mu? 
Arda Konuşuyor

Röportajında, "tesislerdeki garsonlar, malzemeci ne yapıyor?" diye düşündüğünü söylüyor. İşte bu yüzden ileri gidemiyor, yerinde sayıyor Arda duran. Bunları başkası düşünmeli, Arda "futbolumu nasıl geliştirip takımıma daha fazla yararlı olurum?" u düşünmeli. Hepsini bir kenara bıraksak bile böyle bir şey söylemek, tesislerde o işleri yapan insanlardan sorumlu kişiye yapılmış ayıptır, saygısızlıktır (istemeden de olsa). Yine aynı röportajda, gelecekte Galatasaray Başkanı olmak istediğini söylüyor. Kafası bunlarda olan bir insan, nasıl işini iyi yapabilir? Zamanı geçmeden iyi bir mentor desteği sağlanmalı kendisine. Arda'nın bu paragrafta söylediklerinden daha vahim olan ise yayınlandığı yerin Galatasaray Dergisi olması!

Arda, en iyi taraftarın kendisi olduğunu iddia ediyor. Kendisinde taraftarlık ölçme aleti var galiba! Gerçi UEFA'nın sitesinde taraftarların sorduğu sorunun birine "yetenekli bir oyuncu olduğumu hiç düşünmedim, ancak büyük bir futbol dehamın olduğunu ve futbol oynamayı bildiğimi düşünüyorum." şeklinde cevap veriyordu. Bu açıdan baktığımızda, bir taraftarlık ölçme aleti icat ettiğini düşünmek o kadar da mantıksız gelmiyor. Arda'nın mesleği ne? Futbolculuk. mesleği futbol olduğu için, taraftarı olduğu takıma oynayarak destek veriyor, tabi ücreti mukabilinde! En iyi taraftarsa, neden Avrupa'da oynamak istiyor? Kendi adıma söylüyorum; şimdiye kadar hiç Liverpool tribünlerine transfer olmak isteyen Galatasaray Taraftarı görmedim!

Cristiano Ronaldo mütevazi değildir, çıkar konuşur "şöyleyim, böyleyim...". Adamı takdir ederim, kendine güvendiği için ve de söylediği gibi olduğu için. Arda çıkıp "yetenekli değilim, dahiyim" derse garipserim. Çünkü dahi değil. İleride olabilir de olmayabilir de. Zaten Türkiye futbol aleminin dahilik görevi kadrosu 1 kişiliktir. O görevi de şu anda Daum yürütmektedir.

İşin özü; Arda'nın Galatasaray'a olan aşırı sevgisinin artık takıma zarar vermeye başladığını düşünüyorum.

Scarface'i izleyenler bilir. Tony Montana'nın yükselişini ve ardından aşırı hırsla birlikte saplantıların bir insanı nerelere sürükleyeceğini.

Umarım Arda kafasını sadece futbola verir, eski günlerdeki gibi. Biz de nefis çalımlarını izlemeye devam edip alkışlarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder