galatasarayici@hotmail.com adresinden bizle irtibata geçebilirsiniz..
(ekşi sözlük yazarları tarafından hayat verilmektedir..)

31 Mart 2010 Çarşamba

Selçuk'un Ayağı

Maç hakkında taktik-teknik açıdan konuşulacak pek fazla bir şey yok aslında. Bir çok oyuncumuzun iştahsızlığı ve bazı oyuncularımızın yeteneklerinin yetersiz olması Fenerbahçe ile yaptığımız maçlarda her zaman vuku bulan garip olaylarla birleşince maçı kaybettik.

Yenilgiyi tabi ki sadece Servet'e bağlamıyorum ama maçtan sonraki röportajında "biz görevimizi yaptık savunmada pozisyon vermedik, golü orta sahadan yedik, tüm oyuncular daha dikkatli olmalı" diyor. (söyledikleri, kelimesi kelimesine aynı olmayabilir ama bu anlamda sözler kullandı) Rakibinin atak yapma gibi bir düşüncesi olmadığını ve hücum adamının ise Güiza olduğuna değinmeyeceğim. Selçuk yaklaşık 35 metreden penaltı kullanır gibi rahatça şut çekerken Servet tam Leo Franco'nun görüş açısını kapatacak şekilde duruyor. Fenerbahçe'de oynamış, Galatasaray ve Milli Takım'da oynayan Servet daha nerede duracağını bilmiyorsa bütün suçu kaleciye ve orta saha oyuncularına yıkmak yersizdir. Orta saha oyuncuları deyince; Mehmet, Barış ve Mustafa, stoper Neill'deki teknik kapasitenin onda birine sahip olsa takım bu durumda olmazdı.


Şunu da kabul etmek gerekir ki, Fenerbahçe Özhan Canaydın'ın ölümünü iyi kullandı. Maça kadar medyada estirilen centilmenlik havası, hafta içinde Manisaspor'la yaptıkları kupa maçında alkış, bizim maçta alkış! Tüm bunlar, taraftarımızın ve oyuncularımızın havasını kaçırdı. Bu arada Alex, maçtan bir kaç gün önce centilmenlik mesajları vermiş. Adama demezler mi? "senin sahanda arkadaşların oyuncularımızı döverken, taraftarın eline geçeni sahaya atıp hakemin kafasını yararken neden engellemedin?"

Yazının başında bahsettiğim "vuku bulan garip olaylar" neticesinde kaybetmemiz, bu maçta Selçuk'un gol atması şeklinde gelişti. Tanrı'nın ayağı değil, bildiğin Selçuk'un ayağı.

Maçtan ilginç bir anekdot: Alex'e atılan su şişesine tribündeki hatun öyle bir şaşırıyor ki, sanki sahaya şişe değil de meteor düştü. Hangi dünyada yaşadığını bilmiyorum, o da geldiği maçın hangi maç olduğunu bilmiyor.

2 yorum:

  1. kardeşim bi siktir git be

    YanıtlaSil
  2. alex'e atılan su şisesinden sonra kapalı üst tribün'de kavga çıktı, ben selçuğun golünü göremedim. orada suyu atan muhtemelen rakip taraftardı, fenerbahçe'nin 0-0'ı alıp gitmek istediği dakikalarda alex'in sırtına su şisesi atmak, akıl karı iş değildi.

    YanıtlaSil