galatasarayici@hotmail.com adresinden bizle irtibata geçebilirsiniz..
(ekşi sözlük yazarları tarafından hayat verilmektedir..)

26 Mart 2010 Cuma

Dünya Derbisiymiş Hadi Canım Sende

Yıllardır bizi uyuturlar. Galatasaray-Fenerbahçe derbisi dünyanın en büyük derbileri arasındaymış diye. Ben de dahil bir çok taraftar bu masalla yıllarca uyutuldu ve hala uyutulmaya devam ediyor. Neyse ki ben bu masaldan futbol konusunda üniversitede bilimsel çalışmalar yaptığımdan beri uyandım. Medyanın ve internetin gelişmesiyle aslında bu maçın o kadar önemli olmadığının farkına varan birçok insan var artık.
Eğer gerçekleri yazacaksak Fenerbahçe ile oynayacağımız bu maç derbi falan değildir. Ülkemiz için çok büyük bir maçtır o kadar. Benim için ezeli ve ebedi dostumuzu yenmek önemli ama her şey demek değil. Dünyada kaç kişi bu maçı seyredecek sizce? Dünyanın en önemli spor kanalı Eurosport bile bizim ligimizdeki maçların skorlarını yayınlamakta çekingen davranırken, maç görüntülerini yayınlamazken kimi kandırıyoruz dünya derbisi diye.
Kimse şunu demesin. İnternet oylamasında bu derbi en önemli derbi seçilmiştir diye. Kendimiz oy veriyoruz. Ondan sonra kendimizi kandırıyoruz.
Galatasarayımız için şunu söyleyebilirim. Benim için şampiyonluk Trabzonspor maçından sonra yalan olmuştur. Eğer büyük bir futbol mucizesi olmazsa Bursaspor bu işi götürecek gibi. Fenerbahçe maçının kazanılması bize sadece ligi ikinci bitirip şampiyonlar liginde yürümemizi sağlayacaktır. Zaten bu maçın sonunda kazanan lig ikincisi olur kaybeden de ligi dördüncü bitirir.
Hocamızın elindeki orta saha oyuncuları ile başarılı olamayacağı sezon başından beri belliydi. Sezona erken hazırlanılması ve futbolcuların erken form tutması bizim bu gerçeği görmemizi engelledi. Sonuçta aradaki puan farkını normal karşılamak lazım.
Bu maçın sonucu ne olursa olsun hayat devam ediyor. Fenerbahçe'yi yenmişiz yenmemişiz önemli değil. Önemli olan sezon sonunda şampiyonun kim olacağıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder