galatasarayici@hotmail.com adresinden bizle irtibata geçebilirsiniz..
(ekşi sözlük yazarları tarafından hayat verilmektedir..)

26 Mart 2010 Cuma

28-Mart-2010 Galatasaray-Fenerbahçe Maçı

çok fazla değil bu pazar günü oynanacak, 26 mart günü oynanacak bursa maçının skoru ve bu maçın skoru az-biraz bir şeylerin rengini belli edecek.. takımımızın olası mağlubiyeti halinde lig sonunda şampiyon olacak takımın renklerinde kırmızı olma ihtimali kalkacak ve laciverdin yanına sarı yakışmadığı için yeşille-beyazın uyumunu seyretmek isteyeceğiz.. tabi bu bir Galatasaraylının karşılaşmak istediği en son tablo..

olabilecek en kötü durumdan bahsettiğimize göre maçla ilgili bir kaç şey söylememiz gerekiyor.. sezon başında yapılan oyuncu-antrenör transferlerinden sonra herkesin kafasındaki tek soru kaç puan farkla lider oluruzdu.. akabinde devre arasında yapılan katkılarla beraber bu duygu iyice perçinleşti..

fakat daha sonraları gelen forvet sıkıntısı (sakatlıklardan kaynaklanan) ve dış saha beceriksizlikleri işin rengini değiştirdi.. sonuç olarak önemi tartışılmayacak bu maç iyice anlam kazandı..

Galatasaray' ın bu maça hangi kadroyla çıkacağı ve oyun felsefesinin ne olacağı hala tam olarak belli değil.. tabi ki kazanmak sahada yer alan onbir aslan olacağından kimsenin şüphesi yok.. kaleciyle ilgili herhangi bir değişikliklik yapılmayacağına göre defans kurgusundan başlamak gerekiyor..

öncelikle rijkaard' ın muhtemel 11' ine bakalım:

------------------------leo----------------------------------
-------sabri---neill---güngör---caner----------------------
--------------------------------------------------------------
-----------------barış-------sarp---------------------------
------------------------elano--------------------------------
---------------------------------------------------------------
--------keita-------------------------santos(arda)---------
--------------------------jo(baros)--------------------------

içimden geçen 11 ve gerekçeleri:

------------------------leo----------------------------------
-------neill---servet---güngör---balta*-------------------
--------------------------------------------------------------
-----------------ayhan-------sarp---------------------------
------------------------elano--------------------------------
---------------------------------------------------------------
--------keita-------------------------arda(caner)*---------
--------------------------jo(baros)--------------------------

(* arda oynarsa hakan balta' nın yerine caner..)

defansın göbeğinde güngör-servet ikilisini en son milli maçta görmüştük.. bu ikilinin böyle bir maçta oynuyor olmaları kendilerinin morali açısından ve dolayısıyla Galatasaray' a katkıları açısından paha biçilemez bir sonuç doğuracaktır kanımca.. ayrıca bu durumun diğer bir artısı ise neill' ın sağ kanatta yer almasıyla beraber ne zaman, nerde ve nasıl patlayacağı belli olmayan bir sabri tehlikesinden takımı kurtaracaktır.. birde fener hücum hattının çok saldırgan ve çok başarılı olmadığı ve deplasmanda attığı gol sayısının azlığına bakılırsa servet-güngör ikilisi bu maç için başarılı tercih olacaktır.. sol kanatta ise arda oynarsa caner, oynamazsa hakan balta tercihi doğru olacaktır. (sanırım başka da alternatif yok)

orta saha Galatasaray' ın son maçlarda kaderini belirleyen bölge oldu.. yetenekli oyunculardan çok mücadeleci oyuncuların yer alması Galatasaray' ı zor durumlarda bırakmakta.. bu durumu değiştirecek kişi ayhan' dı fakat o da bu sen çok fazla forma şansı bulamadığı için oynasa dahi ne yapacağı bir soru işareti.. (tabi ki gönüllerden emre çolak geçiyor ama onun oynama ihtimali kimsenin aklından geçmiyor) bu bölgede umarım elano klasını gösterir ve kendisinden bekleneni ortaya koyar.. keita ise eminim sami yen' deki şovuna devam edecektir aksini düşünmek bile yeterinden fazla derecede üzüyor bünyeleri.. taraftarı ve takımı coşturmak hatta daha ötesi kendisinin elinde umarım bunu gerçekleştirir.

takımın en uç noktasında büyük ihtimal jo yer alacak.. kanat oyuncuları ve elano tarafından iyi beslenirse neler yapacağı malum..

her ne olursa olsun hiçbir bahanenin kabul görmeyeceği, çıkıp oynanıp büyük başkanın hatrına(anısına)üç puanın kazanılacağı maç olmalıdır.. aziz yıldırım ceza almasaydı eğer her golden sonra adnan polat' ın elini sıkarak özhan başkana adına verilecek en güzel mesaj verilebilirdi..

28 mart akşamı zirvenin rengini sarı-kırmızı yapma niyetimizi iyice belli etmiş olmamız dileğiyle..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder