galatasarayici@hotmail.com adresinden bizle irtibata geçebilirsiniz..
(ekşi sözlük yazarları tarafından hayat verilmektedir..)

28 Ağustos 2010 Cumartesi

Göz Göre Göre 1 Seneyi Çöpe Atmak

Temmuz’da yazmış olduğum yazıdan bu yana Galatasaray’da hiçbir gelişme olmayışına ve yönetimin 1 seneyi göz göre göre çöpe attığına inanamıyorum.

Olayın kısa özeti şu ;

Bir hedef ve bir yol belirliyorsun.

Hedef : “Türkiye ve Avrupa’da kupalar kazanmak” diyorsun..

“İyi de Nasıl ?” diyorlar ;

“Şu anda dünya futbolunun zirvesindeki ekiplerin oynadığı sistemle ve bunu en iyi uygulatan dünyaca ünlü hocalardan biriyle” diye cevap veriyorsun.

“Heee. Kimmiş o hoca?” diyorlar; “Rijkaard” diyorsun.

“Vay be güzel” diyorlar..

Evet buraya kadar gerçekten de güzel. Hatta bu amaç uğruna transferler gerçekleştiriyor ve lige harika bir başlangıç yapıyorsun. Fakat devre arasında kimi tutan/kimi tutmayan takviyelere rağmen belirli mevkilerdeki yetersizliklerden dolayı devamını getiremiyorsun.

Türkiye’deki en küçük Galatasaray’lıdan, futbolla biraz ilgilenen Galatasaray’lıya, spor yazarı, skor yazarı, köşe yazarı’ndan, futbola biraz sürünmüş sporseverine kadar herkes yapılması gereken transferlerde hem fikir :

Önem sırasına göre 2 adet direkt oynayacak orta saha ; bir adet sol bek, kaleci ve bir adet forvet.

Uğur Uçar, Emre Güngör, Mehmet Topal’ın satılması tamam da ; en azından Keita satılmadan yukarıda belirtilen doğru bölgeye doğru transferlerle Galatasaray’ın ligde en kötü 2. olması (ve Şampiyonlar Ligi’ne gitmesi) ile Avrupa’da önemli başarılara imza atması gayet muhtemel.

Futbol kamuoyunun farkında olduğu ve kabak gibi ortada duran bu tabloya rağmen herhangi bir transfer yapılmıyorsa; ve Galatasaray takımı gerçekten de belirtildiği gibi zayıf/yetersiz olduğu (bırakıldığı) için şu anda lige 2’de 0 başlayıp Avrupa’sız kaldı ise; ben taraftar olarak bu tablonun sorumlularının derhal İSTİFASINI istiyor ve bekliyorum.

Böylesi büyük bir camiada kimsenin göz göre göre böylesi bir sorumsuzluk yapmaya hakkı yoktur.

Bu sorumsuz sorumluluların da en başta Adnan Polat olmak üzere tüm yönetim kurulu olduğuna inanıyorum.

Cevap istiyorum ey Adnan Başkan’ım :

1. Aylardır söylenen, Elano’nun çare olamadığı ve orta sahada yalnızları oynayan forvete destek verecek, yaratıcı, son pas/gol pasları dağıtabilecek, gol pozisyonu olmayan Galatasaray’a zenginlik getirecek oyuncu nerededir ? Avrupa’dan elenmişken şimdi alıp getirsen daha büyük bir ayıp, daha büyük bir sorumsuzluk olmaz mı ?

2. Elin İspanya’sındaki ikinci lig takımının orta saha oyuncusu Emana’yı almaya kalktığınızda, Betis yönetimi “Onun yerine onun kalitesinde oyuncu alabilmek için” 10 Milyon Euro’dan kapı açmanın hesabını yapabiliyorken , nasıl oluyor da giden Keita yerine benzeri bir hesabı dahi yapamayıp takımı Serdar Özkan’a ve son 4 senede sadece 50 maç oynayabilmiş potansiyel sakat Pino’ya emanet edebiliyorsunuz ?

3. Geçen sene sakatlandığında yerine sağ bek Uğur Uçar’ın oynamak zorunda kaldığı- ve sol bek oynatılmaya çalışılıp yetersiz kalan Caner’in bile gittiği bu takımda; Hakan Balta’nın hala nasıl olur da bir alternatifi olamaz ? Bu sistemde savunma kadar hücuma da katkı yapması beklenen ve be sebepten zaten aksayan Hakan Balta’nın alternatifi olarak alınan Çağlar nasıl oluyor da sezon başlar başlamaz ameliyat olarak 2 ay sahalardan uzak kalıyor ? Sakatlanmadan önce alındıysa da, nasıl olur da 3-4 kulvarda savaşacak olan takıma bir alternatif düşünülemez ?

4. Uğur Uçar gönderilip, alenen stoper olduğu bilinen Ali Turan alındıktan sonra ve alt yapıdan dahi çıkarılan bir bek olmadan, nasıl olur da sağ bek bölgesinde tek başına kalan Sabri’nin bir alternatifi olamaz ? Bu mudur 4 kulvarda savaşacak Galatasaray için planladığınız takım ? Bu mudur transfer politikanız ?

Bu liste daha uzar da gider ve bunların cevabı “kıvırmadan” nasıl verilir bilemiyorum.

Her türlü komplo çarkını çalıştırıp oluşturduğum teoriler bile bu olan bitene bir anlam yükleyemiyor.

Gerets’in Saidoo yerine yalvararak istediği “savaşçı” ön libero yerine dalga geçer gibi son dakikada getirilen Inamoto misali, Rijkaard’ın kendi kendine gitmesini sağlamak için planlı bir şekilde başarısızlığa mahkum ediliyor olabilir mi ?

Zira bu olanlar ancak kasıtlı olarak yapılıyorsa mantıklı durabiliyor. İşin en acı tarafı da bu.

1 yorum: