galatasarayici@hotmail.com adresinden bizle irtibata geçebilirsiniz..
(ekşi sözlük yazarları tarafından hayat verilmektedir..)

22 Mayıs 2010 Cumartesi

büyük kaptan

futbol dergisi mayıs sayısında osman altunterim' in yaptığı nefis bir bülent korkmaz röportajı var. ders niteliğinde. büyük kaptan büyük laflar demiş. bu yaşıma kadar gördüğüm en büyük kaptan o'dur.
bazı alıntılar aşağıda;


soru : son dönemde galatasaraylı eski futbolcuların tavırlarını nasıl buluyorsunuz?
büyük kaptan : .. bu tip polemiklerin biran önce son bulması gerekiyor artık. bıraksınlar bunları. önemli olan galatasaray kulubüdür. arma' dır! renk' tir! ben buna bakarım. seçimi şu kazanmış, bu kazanmış, o futbolcu alınmış, bu alınmamış...bunların hiçbir önemi yok. dediğim gibi ben önce galatasaraylıyım.
soru : arda da emre gibi fener forması giyer korkusu olabilir mi taraftarda?



büyük kaptan : ....aziz yıldırım' in ve fenerbahçe' nin arda' yı alacak gücü var. ama arda çıkıp "ben galatasaraylı arda' yım fener' i istemem" diyor. ama asıl konu bu değil. bunların konuşulmaması gerekiyor. çünkü ne olursa olsun galatasaray' dır önemli olan. önemli olan formanın içindekiler değildir, formadır ve armadır. bu yüzden isimlerin hepsi gelip geçicidir ve kalıcı olan galatasaray' dır ve taraftarın da bu bilinçte olduğunu biliyorum. büyük futolcular camilarda iz bırakırlar ama asla takımdan büyük olamazlar. biz renklerin ve armanın aşığı olmuşuz ya. bundan daha ötesi yok ki.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder